Cum asigurăm transportul alimentelor noastre în cele mai bune condiții?
Produsele noastre sunt transportate exclusiv prin furnizorul Havi în camioane cu frigo-box, atât pe drumul de la furnizorii de materie primă la Havi, cât și de la Havi la restaurante.
Camioanele sunt dotate cu termograme de temperatură, iar marfa este descărcată doar după verificarea termogramei care poate confirma dacă transportul produselor a respectat temperatura necesară pe tot parcursul drumului.
Cum asigurăm calitatea ingredientelor în restaurante?
Prin programul de autocontrol facem analize microbiologice pentru produsele noastre principale o dată la 6 luni, în fiecare locație McDonald's.
Care sunt procesele de asigurare a calității în restaurantele noastre?
În fiecare restaurant funcționează sistemul HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points, ce are ca instrument de verificare DPSC-ul (Lista Zilnică de Verificare a Calității Produselor) digital.
Verificările standardelor de calitate din locații se împart în verificările de la deschiderea restaurantului, verificările de pe fiecare schimb de tură și verificările de la închiderea restaurantului.
Astfel, prin completarea DPSC-ului pe fiecare tură ne asigurăm că produsele noastre respectă standardul de înaltă calitate și siguranță cu care ne-am obișnuit consumatorii.
Ce proceduri respectă colegii noștri în restaurante?
Pe lângă servirea rapidă și amabilă cu care ne-au obișnuit, colegii noștri din locații se ocupă și de:
Curățarea și igienizarea echipamentelor și restaurantelor;
Prepararea produselor cu respectarea standardelor de siguranță alimentară și calitate;
Recepția, manipularea și depozitarea materiilor prime în condiții optime.
Cum controlăm respectarea tuturor procedurilor?
Managerii certificați de pe fiecare tură verifică respectarea sistemului HACCP și completează DPSC-ul digital care monitorizează respectarea standardelor de siguranță și calitate a materiilor prime, dar și a produselor finite. Tot aceștia efectuează personal o verificare lunară a siguranței alimentare (Food Safety Monthly Check List).
De asemenea, implementăm acțiuni de curățare și întreținere a echipamentelor prin platforma Testo, evaluăm periodic angajații cu privire la procedurile de lucru și primim mai multe tipuri de vizite:
De verificare, aferente Procesului de Evaluare și Îndrumare PACE (Performance and Customer Excellence).
Efectuate de către Consultantul de Operațiuni RGRV/ Food Safety/ CFV/ ATCQ.
Anuale, neanunțate, efectuate de către un evaluator extern pe partea de Siguranță Alimentară și Calitate.